WAT IS TERRAZZO?

Terrazzo is al een eeuwenoude techniek, oorspronkelijk uit Italië en andere landen rond de Middellandse Zee. Terrazzo komt sinds het einde van de achttiende eeuw ook voor in onze landstreken, en is toen veelal gebruikt voor toepassing in vloeren en aanrechtbladen. Maar door de grote kleur- en vormvrijheid, zijn er talloze mogelijkheden met terrazzo voor iedere woonstijl binnen en buiten, ook modern.

Het terrazzo materiaal is namelijk ook toe te passen voor tafels, haardschouwen, vensterbanken, was- en spoelbakken, pilaren, balies, barbladen, brievenbussen, plinten en dorpels, kortom te veel om een compleet overzicht te geven.

Terrazzo bestaat uit kleine stukjes natuursteen, dit noemt men split. Deze split varieert van grove tot fijne korrels en is er in vele kleuren verkrijgbaar. De split wordt met cement en eventueel kleurstof vermengd tot mortel. Deze mortel wordt dan verwerkt tot aanrechtblad, vloer of elk ander gewenst product. Als het product is uitgehard wordt het geschuurd en gepolijst. Het product is dan na het impregneren klaar voor gebruik.

Benieuwd wat wij al gemaakt hebben?
Bekijk ons werk! >>