TERRAZZO ONDERHOUD

Een nieuw geslepen terrazzovloer is in het begin nog wat mat. Het definitieve uiterlijk krijgt de vloer pas na het begin van het onderhoud. Terrazzovloeren kan men onderhouden met water en zachte zeep op basis van lijnolie. Lijnolie is een zeer belangrijk ingrediënt voor het goed onderhouden van uw vloer.

Vooral in de eerste zes maanden is het voor terrazzovloeren aan te bevelen om het oppervlak minimaal twee maal per week te behandelen met deze zachte zeep. In het begin van het onderhoud ( zeker de eerste 2 maanden) mag er een hogere dosering van de zeep in het dweilwater als op de verpakking staat aangegeven. Hierdoor zal de vloer eerder op kleur en glans komen. De zeep zal dan met de kalk uit het cement kalkzouten vormen, waardoor het vloeroppervlak minder poreus wordt en zal het gaan glanzen. De vloer is tevens na herhaald dweilen met water en de zachte zeep gemakkelijker schoon te houden dan tevoren. Het gebruik van een ander schoonmaakmiddel wordt ten zeerste afgeraden omdat het schadelijk kan zijn voor uw vloer. Boenwas schaadt terrazzo niet, maar kan leiden tot gevaarlijke gladheid van uw vloer. Gekleurde en donkere terrazzovloeren, die ongeveer een halfjaar lang met vloerenzeep (zeep met lijnolie) zijn gereinigd, worden dieper van kleur en krijgen een mooiere glans.

Indien u vlekken krijgt in uw vloer verzoeken wij u ons even te bellen zodat wij u uit kunnen leggen hoe u het beste de vlek uit uw vloer kunt verwijderen. Want niet iedere vlek kan op dezelfde manier verwijderd worden.

Benieuwd wat wij al gemaakt hebben?
Bekijk ons werk! >>